• lv
  • en


  • Īss ieskats HACCP vadlīnijās

    Vebināri
    08.05
    10:00
    Notikuma vieta: Tiešsaistē
    Vebināri
    Notikuma vieta: Tiešsaistē
    08.05
    10:00
    Īss ieskats HACCP vadlīnijās

    Vebinārs būs noderīgs visiem, kas ikdienā nodarbojas ar pārtikas higiēnas prasību ieviešanu un uzturēšanu, uzņēmums paškontroles dokumentu vadību.

    Mērķa auditorija: pārtikas produktu ražošanā nodarbinātas personas: uzņēmumu vadītāji, kvalitātes vadītāji, pārtikas jomā strādājošie un citi interesenti. Vebinārs būs noderīgs gan lieliem ražotājiem atkārtošanai, gan iesācējiem, gan lieliem, gan maziem uzņēmumiem, t.sk., kafejnīcas un citi ēdināšanas uzņēmumi.

    Runāsim par:

    1. HACCP vadlīnijās esošās definīcijas

    2. Septiņi HACCP pamatprincipi:

    1. pārtikas piesārņojuma mikrobioloģisko, ķīmisko un fizikālo riska cēloņu analīzes veikšana, izvērtējot tehnoloģiskā procesa plūsmas;
    2. kritisko kontroles punktu noteikšana, izvērtējot pārtikas uzņēmuma rīcības, kuras var būtiski ietekmēt pārtikas produktu drošumu;
    3. mērķa parametru noteikšana kritiskajos kontroles punktos, izvirzot nepieciešamās prasības jeb limitus (robežas) kontroles parametriem;
    4. uzraudzības procedūru izveidošana kritiskajos kontroles punktos, veicot kontroles parametru novērojumus, vērtējumus, mērījumus un analīzes;
    5. korektīvā darbība, nosakot darbinieku rīcību un atbildību, gadījumos, kad pārsniegtas kritisko parametru robežvērtības;
    6. dokumentācijas un pierakstu sistēmas sakārtošana, savlaicīgi plānojot nepieciešamās rīcības un atbilstoši reģistrējot to izpildi;
    7. sistēmas pārbaudes procedūru izveidošana, nosakot darbības sistēmas atbilstības novērtēšanai.

    Dalībnieku ieguvumi: Iesācējiem – jaunās zināšanas, pieredzējušiem – atkārtošana. Bieži vien dažādu apmācību un diskusiju laikā nostiprinās esošās zināšanas, rodas iespēja vēlreiz izvērtēt savu darbu, dziļāk izprast esošos procesus – tas arī ir mūsu mērķis šoreiz!

    Norises laiks: 10.00-11.30

    Reģistrācija: https://forms.office.com/e/DmMiP3PJja

    Vebināru vadīs: Anastasija Zemcova, Ms.Chem, PhD.cand.oec., SIA “AZK” Valdes locekle, Baltijas Starptautiskās Akadēmijas docētāja Vispārīgajā Kvalitātes vadībā.